miercuri, 9 februarie 2011

GÂNDURILE UNUI COMANDANT

Stimati colegi
1. Nu trebuie sa ne miram si sa ne alarmam la aparitia unor manifestari de destabilizare a sindicatului nostru!.Trebuie sa recunoastem, dar cu tristete, ca si printre noi se gasesc potentiale "cozi de topor."        Era de asteptat ca sindicatul nostru sa fie tinta unor atacuri pentru ca a devenit un pericol pentru actuala putere. Este trist ca unii dintre noi care, pentru un "pumn de arginti",  raspund la chemarea celor care vor sa ne destabilizeze actioneaza si din interior, culmea, chiar impotriva propriilor interese, facand jocul celor care nu ne mai vor! Trebuie sa ramanem vigilenti, sa raspundem cu demnitate si duritate unor asemenea mesaje, sa ne mentinem uniti si sa explicam tuturor,pensionari militari dar si altora, ca actionam in interesul tuturor,nu numai pentru pensia noastra "nesimtita", si ca cei care astazi au primit o pensie mai mare, maine o vor regreta prin faptul ca am fost decuplati de sistemul militar din care am iesit si am fost legati de nenorocitul "punct de pensie".Societatea civila trebuie sa vada in noi un exemplu de lupta legala si corecta pentru drepturile noastre si sa-i determinam sa ni se alature in actiunile viitoare, sa-i convingem ca publicarea nefericita a situatiei recalcularii pensiilor MApN pe internet nu a fost decat o manipulare mizerabila, o incercare de a-i nemultumi si mai mult  pe pensionarii civili vizavi de pensiile noastre.
2. Lupta noastra pentru restabilirea drepturilor obtinute legal este doar o etapa a existentei SCMD. In statutul sindicatului sunt mai multe obiective catre care cred ca trebuie sa ne indreptam atentia.Spre exemplu sindicatul poate desfasura activitati economice pentru completarea veniturilor sale. Este o realitate ca pregatirea profesionala si puterea de munca ale celor mai multi dintre noi sunt irosite in mod nemeritat. Avem capacitatea sa infiintam societati comerciale cu diferite obiecte de activitate (consultanta financiara, juridica, contabilitate etc., ateliere de reparatii, agentii de turism, comert etc.) in care pot munci membrii sindicatului si cei ai familiilor fara sa mai depindem de altii, avem posibilitatea sa infiintam camine pentru batranii nostri (exista spatii suficiente care pot fi obtinute cu titlu gratuit de la organele locale si care pot fi amenajate cu contributia noastra si a diferitelor organizatii similare din strainatate) si multe alte initiative in concordanta cu statutul SCMD. Nu trebuie decat sa ne folosim initiativa si inteligenta pentru a ne construi o lume mai buna pentru noi si familiile noastre.
3. Daca ne limitam activitatea doar pentru lupta inceputa pentru drepturile noastre, imi este teama ca dupa incheierea acesteia multi dintre membrii actuali nu vor mai gasi ratiunea existentei sindicatului si il vor parasi!

Cu stima si respect
G-ral bg.(R) Ioan Popa